Uncategorized

Koiran ulkoiluttaminen tarjoaa samoja etuja kuin palapelin kokoaminen

Koiran ulkoiluttamisella voi yllättäen olla täysin samankaltaisia etuja mielenterveyden kannalta kuin vaikkapa palapelin kokoamisella. Miten tämä on sitten mahdollista? Jatka lukemista ja me kerromme lisää!

Ulkoilu piristää mieltä

Koska koiran ulkoiluttaminen merkitsee luonnollisesti ulos lähtemistä, saat aimo annoksen raikasta ilmaa, oli lenkki sitten miten lyhyt tahansa. Jo muutaman minuutin pyrähdys useamman kerran päivässä raikkaaseen ulkoilmaan voi auttaa laskemaan stressiä ja ahdistuneisuutta. Koiran kanssa lenkille lähteminen auttaa myös nostattamaan sykettä, saa veren kiertämään ja verenpaineen laskemaan. Kaikki nämä tekijät yhdessä voivat auttaa vilkastamaan aivotoimintaa samalla tavalla kuin vaikkapa palapelin kokoaminen, mutta erona tähän on vielä se, että samalla saat liikettä myös jaloille, kun lähdet koirasi kanssa lenkille.

Parasta koiran ulkoiluttamisessa on se, että siitä on mahdotonta luistaa. Siinä missä palapelin voi hylätä helposti nurkkaan, koiraa tulee käyttää ulkona useamman kerran päivässä huolimatta siitä, miten huonolla tuulella olet, millainen sää ulkona on tai miten väsynyt olet. Itse asiassa muutaman minuutin pyrähdys puistossa voi auttaa piristämään mieltä ja hälventämään huonoa tuulta.

Varmista mukava lenkki asianmukaisilla varusteilla

Koiran kanssa on aina mukavampi lähteä ulkoilemaan, kun varusteet ovat kunnossa. Esimerkiksi koiran valjaat ovat tärkeä varuste erityisesti isomman tai energisemmän koiran ulkoilutuksessa, sillä tällöin pidät koiran paremmin kontrollissa. Ulkoiluttaessa koiraa on hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi kaikki vastaantulijat eivät rakasta koiria ja monet voivat jopa pelätä niitä.

Näin ollen, vaikka koirasi vetäisi tuntemattomien ihmisten puoleen vain sen takia, että se on utelias ja haluaa rapsutuksia, aivan kaikki muut eivät välttämättä innostu siitä, että koirasi tulee juttusille. Samalla tapaa myös tuntemattomat koirat voivat käyttäytyä odottamattomalla tavalla, jos koirasi lähestyy niitä yllättäen. Laadukkaat koiran valjaat auttavat näissä tilanteissa pitämään koiraa paremmassa kontrollissa, jolloin lenkkeily on mukavampaa niin sinulle, koiralle kuin muille vastaantulijoille.

Koiran valjaiden valinnassa kannattaa käyttää jonkin verran aikaa, sillä huonosti istuvat valjaat ovat yhtä kuin valjaita ei olisi ollenkaan. Esimerkiksi liian suuret valjaat johtavat vain siihen, että ne voivat lipsahtaa koiran päältä minä hetkenä hyvänsä. Liian pienet valjaat taas istuvat epämukavasti koiran päällä ja voivat tehdä kipeää. Monien koirien iho voi myös reagoida herkästi valjaisiin ja tästä syystä tällaiselle koiralla on tärkeää valita pehmustetut valjaat, jotka suojaavat koiran turkkia ja ihoa.

Valjaiden valinnassa kannattaa lisäksi kiinnittää huomiota myös koiran aktiivisuuteen. Pimeällä ulkoiltaessa on puolestaan äärimmäisen tärkeää, että takaat sekä koirasi että itsesi näkyvyyden, joten heijastimilla ja valoilla varustetut valjaat ovat jokaisen koiran omistajan must-tuote. Tällaiset valjaat ovat erityisen kätevät siitä syystä, että voit käyttää samoja valjaita myös päivällä, koska valot on mahdollista kytkeä päälle silloin, kun itse haluat.