Uncategorized

Uppoudu palapelien maailmaan mukavasti terassimatolla loikoillen

Paras tapa nauttia ihanasta ja aurinkoisesta kesäpäivästä on omalla terassilla rentoutuminen mielenkiintoisen palapelin äärellä. Kun ilma on leuto, uskaltaa palapeliä koota huoletta myös ulkona ilman pelkoa siitä, että kova tuuli veisi hennot palaset mennessään!

Sisusta terassi edustuskuntoon

Monilla meistä on terassi tai parveke, mutta sen sisustaminen on saattanut jäädä syystä tai toisesta puolitiehen. Ensinnäkin tämä voi johtua luonnollisesti siitä, että pitkän, pimeän ja kylmän talven aikana kukaan ei varmasti halua kärvistellä omalla parvekkeella tai terassilla, eikä siellä sen puoleen oikeastaan voi edes tehdä mitään. Kevään tullessa terassin tai parvekkeen sisustaminen edustuskuntoon on kuitenkin monien lempipuuhaa, joten miksi et ottaisi tästä myös uutta projektia itsellesi?

Kun terassi tai parveke näyttää mukavalta, on sinne helpompi myös siirtyä palapeliä kokoamaan. Haastavan palapelin kokoamisessa saattaa helposti vierähtää pitkiäkin aikoja, joten mikäpä olisi sen mukavampaa, kuin ihanalla terassimatolla loikoilu aurinkoisessa ja lämpimässä säässä!

Yksi parhaimmista ja yksinkertaisimmista tavoista muuttaa hetkessä oman parvekkeen tai terassin ilmettä ovat tyylikkäät ja laadukkaat terassimatot, joilla luot helposti toivottua ilmettä ulkotiloihin. Terassimatot sopivat myös pienemmälle parvekkeelle tai terassille, sillä oikein aseteltuna ne auttavat luomaan ahtaaseenkin tilaan tilavuuden tunnetta. Isommalle terassille sijoitetut terassimatot auttavat puolestaan sulkemaan tilaa, jolloin liian avaran tuntuisesta terassista saadaan pienillä muutoksilla kotoisampi.

Terassimatoilla sisustaminen sopii erinomaisesti myös moneen eri budjettiin. Voit tilata edullisimman terassimaton vain muutamalla kympillä, jos budjettisi on hyvin tiukka, mutta kaipaat ulkotiloihin pientä piristystä. Jos taas budjettisi antaa periksi, voit hemmotella itseäsi luksus-matoilla, jotka tuovat hetkessä parvekkeelle tai terassilla todella ylellistä tunnelmaa.

Voit hankkia mattojen kylkeen myös hienoja koristetyynyjä, kasveja tai muita sisustuselementtejä, jolloin tila oikein kutsuu sinua viettämään aikaa omalla terassilla tai parvekkeella – ja miksipä ei, ehkä uudenlainen tunnelma auttaa sinua keskittymään paremmin myös haastavan palapelin kokoamisessa!

Helppohoitoiset terassimatot

Terasseille, parvekkeille ja muihin ulkotiloihin suunnatut matot on valmistettu erittäin kestävistä ja laadukkaista materiaalista, koska niiden tulee kestää hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. Laadukas terassimatto kestää hyvin niin lämpötilan vaihteluita, sadetta, tuulta ja kuumuutta. Näiden mattojen huoltaminen on hyvin helppoa, joten terassimatoilla sisustaminen sopii erinomaisesti myös kaikille niille, jotka ovat omasta mielestään syntyneet ”peukalo keskellä kämmentä”.

Paras ja tehokkain tapa ylläpitää terassimattoa puhtaana, on säännöllinen imurointi. Terassimatot on valmistettu helppohoitoisesta ja hygieenisestä materiaalista, joka on todella helppo imuroida puhtaaksi vain hetkessä. Maton säännöllinen imurointi auttaa myös pidentämään materiaalin käyttöikää – tarkista toki ennen imurointia, ettei matolle ole jäänyt palapelin palasia, jotta et tule vahingossa imuroineeksi niitä mennessäsi!

Terassimatto kaipaa huolellisempaa puhdistamista vain vuoden tai kahden välein. Syväpuhdistus pitää sisällään maton huolellisen imuroinnin, tahrojen poiston sekä mahdollisesti kevyen huuhtelun ja maton kuivaamisen, jos maton kangas kestää tällaisen käsittelyn. Maton käsittelyssä ei kuitenkaan kannata koskaan käyttää hankaavia pesuaineita ja puhdistusvälineitä, sillä ne voivat kuluttaa maton kangasta turhaan. Pyri myös puhdistamaan matolle roiskuneet tahrat ja muut pinttymät mahdollisimman pian niiden syntymisen jälkeen, sillä tahrat katoavat tällöin huomattavasti helpommin.