Uncategorized

Kokoa huikea elämäsi palapeli

Oliko sinullakin 200-, 500-, 1000- tai peräti 4000 palan palapeli silloin, kun olit lapsi? Tiedätkö, että useimmat suomalaiset lapset ja nuoret ovat tehneet kiehtovia palapelejä perheen seurassa vapaa-aikanaan? Koulusta tullessa syötiin, tehtiin läksyt, lähdettiin harrastuksiin tai aloitettiin palapelin kokoaminen. Palapelin parissa vierähti sitten tunti jos toinenkin.

Monilla ihmisillä ympäri maailmaa palapeliharrastus on jatkunut aikuisikään asti. Palapeleistä tehdään toisinaan myös upeita tauluja, jotka on mukava vaikkapa kehystää seinälle katseita kerääviksi tauluiksi. Tiesitkö, että maailmalla upeat sisustustaulut ovat viimeisintä huutoa? Internetissä suosittu nettikauppa gallerix.fi tarjoaa taidetta jokaiseen kotiin, mökille ja

työpaikalle.

Sisustustauluja moneen makuun

Laadukkaat tulosteet käsittelevät luontoa, kasveja, eläimiä ja muotia. Monipuolisesta valikoimasta löytyy myös huikeita vaihtoehtoja, kuten abstraktia tai ikonista taidetta. Kuinka hienolta näyttäisikään suosikkijulkkiksesi kuva kehystettynä vaikkapa massiivisilla tammikehyksillä? Korkealuokkaiset ja kauniit sisustustaulut lapsille ja nuorille sopivine aiheineen löytyvät myös kätevästi verkosta.

Minkälaisia palapelitauluja sinä lapsena valmistit? Onko makusi laajentunut ja monipuolistunut nyt aikuisiällä? Useimpien muodin ja sisustuksen parissa työskentelevien henkilöiden mielestä korkealuokkaisen hienostuneet sisustustaulut ovat tärkeä kodin sydän. Kohde, jonka jokainen näkee ensimmäiseksi huoneeseen astuessaan. Huikean kauniit ja moniin eri teemoihin keskittyvät sisustustaulut löytyvät nyt kätevästi netistä. Taulut toimitetaan kotiisi nopeasti 3–5 arkipäivässä. Ilmaisen toimituksen kotiisi saat tilauksen arvon ollessa yli 39 euroa, joten ei muuta kuin tutustumaan!

Palapeliharrastajat kokoontuvat säännöllisesti kaikkialla maailmassa

Palapeliharrastajien lukumäärä on viime vuosina moninkertaistunut maailmalla. Sekä kotimaassa että ulkomailla on useita palapeliharrastajien ryhmiä, jotka kokoontuvat säännöllisesti sosiaalisessa mediassa, kuten Facebook.com-sivustolla. Sosiaalisessa mediassa voi jakaa toisten harrastajien kanssa vinkkejä, tietoa palapeliuutuuksista tai kaikenlaista palapeleihin liittyvää.

Suosituissa palapeliryhmissä:

  • Vaihdetaan vinkkejä ja kokemuksia
  • Keskustellaan uutuuksista
  • Esitellään valmiita palapelejä kuvineen
  • Myydään ja ostetaan palapelejä

Palapeliryhmissä ihmiset ovat erittäin aktiivisia, kuin ”isoa perhettä” ympäri Suomen tai koko globaalin maailman. Verkosta löytyy myös hyväntuulinen ja aktiivinen Wasgij-palapeliharrastajien ryhmä.

Suosittujen Wasgij-palapelien salaisuus

Wasgij-palapelit eroavat perinteisistä palapeleistä siinä, että valmis palapeli ei milloinkaan näytä samanlaiselta kuin pakkauksessa oleva kannen kuva. Hyvä mielikuvitus, kekseliäisyys, sitkeys, hyvä kokonaisuuksien hahmottaminen ja yritteliäisyys ovat siis vaadittavia ominaisuuksia Wasgij-palapelien rakentamisessa.

Wasgij-palapelit sisältävät paljon hienoja yksityiskohtia ja ison annoksen huumoria. Kyseisiä palapelejä valmistaa alankomaissa toimiva suosittu palapeliyhtiö Jumbo. Ensimmäiset Wasgij-palapelit tulivat markkinoille vuonna 1997.

Perustietoa palapeleistä

Palapelien pelaaminen on mukava ja kehittävä, sosiaalinenkin harrastus. Mitä palapelit itse asiassa ovat? Perehdytään asiaan hieman tarkemmin. Perinteisessä palapelissä valittu kuva tai teema on leikattu valmiiksi palasiksi ja maalattu tasaiselle alustalle. Ensimmäinen palapeli on historiallisen tiedon mukaan valmistunut vuonna 1760. Uusin hitti palapelimaailmassa on, että erityyppisiä palapelejä yhdistetään ja kootaan niistä yksilöllinen, näyttävä kokonaisuus. Minkä tyyppisen taulun tai kollaasin sinä rakentaisit?

Palapelien kokoaminen kehittää monia hyödyllisiä ominaisuuksia

Palapelien tekemisen sanotaan kehittävän monia tärkeitä ominaisuuksia. Mitkä sellaisia ovat – katsotaanpa.

  • Kognitiiviset ja visuaaliset taidot paranevat
  • Ongelmanratkaisuun liittyvät taidot kehittyvät
  • Sosiaaliset taidot kehittyvät palapelejä yhdessä tehtäessä
  • Silmän ja käden yhteistyö sekä hienomotoriikka kehittyvät paremmiksi

Useammat aikuisikäiset palapelien harrastajat kertovat, että palapelien kokoaminen on kuin askel tai pala kerrallaan elämässä eteenpäin menemistä. Itse asiassa, kun palapeli on melkein valmis, mutta muutama tärkeä palanen puuttuu ei tarvitse muuta kuin terävöittää havaintokykyään ja löytää ne tarvittavat palat. Yhden oikean palan löytyminen auttaa löytämään myös ne muut ja kohta on koossa kadehdittavan kaunis palapeli mielenkiintoisine teemoineen.

Minkälaisista palapeleistä sinä pidät? Askarteletko mielelläsi vai onko hyvä ongelmanratkaisukyky yksi parhaimpia ominaisuuksiasi? Jos asia on näin, palapeliharrastus on kuin sinulle luotu, joten ei muuta kuin kokoamaan se upea elämäsi kaunein palapeli!