Niksit aivojen aktivointiin

Paranna aivojen toimintaa työpaikalla

Kiireisessä maailmassa upotaan helposti arkeen ja aivot tuntuvat puurolta, mistään ei saa selvää, muisti ei pelaa ja olo on uupunut. Tämä tekee jokaisesta työpäivästä vaikeaa ja laskee huomattavasti tuotteliaisuutta. Aivojen toiminnan heikkenemistä ei kuitenkaan tarvitse kestää, vaan jopa työpaikalla voidaan saada uutta energiaa kehiin.

Unohda sokeri

Sokeriset ruuat ovat yleinen välipala päivän mittaan, mutta tämä voi olla iso tekijä uupuneeseen oloon. Sokeri antaa alkuun energia sysäyksen, mutta vaikutukset katoavat nopeasti. Kun elimistö on käyttänyt sokerin loppuun, ei aivot toimi enää yhtä hyvin ja aletaan helposti tekemään virheitä. Sokeri kannattaa siis jättää ruokavaliosta kokonaan pois.

Pidä taukoja

Yksi parhaimmista aivoja virkistävistä tekijöistä on pienien taukojen pitäminen työpäivän mittaan. Kun työhön käytetään liikaa aikaa, aivot alkavat väsymään ja stressi kasvaa. Jo muutaman minuutin tauko kirjojen tai pelien parissa auttaa virkistäytymään ja tehostaa tuotteliaisuutta.

Pidä asiat järjestyksessä

Sotkuinen työtila tekee sotkuisen mielen ja tämä on totta monella tapaa. Sotkuinen työpaikka on häiriö, joka vie ajatukset pois itse työnteosta, jolloin keskittyminen pitkäkestoisesti ei onnistu. Näin jopa yksinkertaisimmat toimet muuttuvat vaikeaksi. Kannattaa siis pitää työpaikka siistinä, jotta henkistä energiaa ei tuhlata turhiin ajatuksiin. Näin saadaan enemmän aikaan ja huomattavasti vähemmällä vaivalla.