Uncategorized

Miksi lapsille kannattaa hankkia kattava valikoima palapelejä?

Palapelit tarjoavat kehittävää tekemistä lapsille. Heille kannattaakin tarjota kattava valikoima erilaisia, oikealle ikätasolle kohdistettuja palapelejä. Niiden avulla lapset pääsevät harrastamaan hyödyllistä aivojumppaa. Kerromme tässä artikkelissa, miksi lapsille on suositeltavaa hankkia laadukas valikoima erilaisia palapelejä.

Palapelit tarjoavat lapselle hyödyllistä tekemistä

Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen on tärkeää, mutta sen ei tarvitse välttämättä olla kovin vaikeaa tai monimutkaista. Leikki ja leikin mahdollistaminen ovat luonnollisen helppo ja tehokas tapa tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Leikin sanotaan olevan lapsen työtä, ja myös palapelit ovat hyvä osa monipuolista leikkiä.

Palapelit tarjoavat lapsille tehokasta aivojumppaa. Ne auttavat lasta kehittämään hahmotuskykyä tämän miettiessä, mihin mikäkin pala palapelissä sijoittuu, ja yrittäessä etsiä kuhunkin kohtaan sopivia paloja. Tämän työskentelyn lomassa lapsi oppii esimerkiksi lajittelemaan paloja värien ja muotojen mukaan. Kun lapsi sijoittaa paloja oikeille paikoilleen, harjoittelee hän samalla käsi-silmäkoordinaatiota, joka on tärkeä taito.

Monet aikuiset palapelifanit kokevat, että palapelien kokoaminen rauhoittaa, ja myös lapselle hetki palapelin parissa toimii usein rauhoittavana tilanteena. Tällaisten tilanteiden aikana lapsi oppii istumaan hetken paikoillaan ja keskittymään käsillä olevaan tehtävään, mikä on tärkeä taito myöhemmässä koulu-, opiskelu- ja työelämässä.

Kun lapsi onnistuu kokoamaan pelin oikealla tavalla, saa hän siitä onnistumisen elämyksiä, jotka auttavat kehittämään hänen itsetuntoaan melkein kuin huomaamatta. Tämäkin on yksi tärkeistä asioista lapsuudessa, ja palapelit voivat siis auttaa myös tässä. On kuitenkin tärkeää, että lapselle tarjottavat palapelit valitaan hänen ikä- ja taitotasonsa huomioiden. Sillä sekä liian vaikeiden että liian helppojen palapelien kokoaminen saattaa nimittäin turhauttaa lasta.

Palapelien avulla on mahdollista oppia myös muotoja. Pienille lapsille on tarjolla paljon pelejä, joissa on edustettuina erilaiset muodot, kuten kolmio, neliö ja ympyrä. Lapsen kootessa tällaista peliä ja etsiessä paloille oikeita koloja, tulevat muodot hänelle samalla tutuiksi. Tämä on jälleen erittäin hyödyllinen taito!

Kuinka rahoitan lasten hankinnat?

Joissakin tilanteissa lapselle saattaa kertyä kerralla niin paljon palapeli- ja muita tarvike hankintoja, että perhe saattaa harkita lainanottoa. Tällöin on tärkeää vertailla erilaisia lainavaihtoehtoja esimerkiksi sivustolla https://www.freedomrahoitus.fi/ ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Vertailemalla erilaisia lainavaihtoehtoja voi säästää yllättävän paljon, ja lapsiperheessä rahareikiä yleensä riittää siinä määrin, ettei vertailua kannata missään tapauksessa jättää tekemättä.

Palapelejä saa edullisesti myös käytettyinä esimerkiksi kirpputoreilta ja Facebook -ryhmien kautta. Pienimmissä lasten palapeleissä on helppo varmistaa, että kaikki palat ovat tallessa, mutta suurimmissa, satojen tai tuhansien palojen peleissä käytetyn pelin ostaminen on jo melko riskialtista. On nimittäin ikävää, jos palan tai useamman puuttuminen huomataan siinä vaiheessa, kun palapeli olisi muutoin valmis.

Palapelejä voi hyvin myös vaihdella ystävien kanssa. Samaa peliä tai kuvaa ei välttämättä jaksa koota kovin montaa kertaa, ja pelien vaihteleminen voi auttaa säästämään pelien hankintakustannuksissa. Lasten osalta pelit jäävät myös nopeasti ”pieniksi” lapsen kehittyessä ja oppiessa kasaamaan entistä haastavampia palapelejä. Etenkin vauvavaiheen pelien kohdalla huomaat nopeasti, että pelit ovat pian lapsellesi liian helppoja. Tästäkin syystä lasten palapelien kierrättäminen on erityisen järkevä idea.