Uncategorized

Miksi palapelien tekeminen kannattaa?

Moni pitää palapelejä kiehtovana harrastuksena, mutta ei ehkä välttämättä tule ajatelleeksi, että niiden tekemisestä voi olla myös suoranaista konkreettista hyötyä. Kerromme tässä artikkelissa, millaista käytännön hyötyä palapelien tekemisestä voi olla, ja miksi niiden tekeminen kannattaa.

Aivojen aktivoiminen voi ehkäistä ja hidastaa muistisairauksien etenemistä

Muistisairaudet ovat niin yleisiä, että niistä voidaan jo puhua kansantautina. Onkin tärkeää, että aivoja aktivoidaan ja pidetään virkeinä, jotta muistisairauksien kehittymistä voitaisiin ehkäistä ja hidastaa. Ja palapelien rakentelu jos mikä on oivallinen ja hauska tapa aktivoida aivoja.

Palapelien rakentelu kehittää käsi-silmäkoordinaatiota sekä hahmotuskykyä

Jo hyvin pienet lapset hyötyvät palapelien rakentelusta, sillä tämä kehittää käsi-silmäkoordinaatiota. Palapeli, jossa on lasta kiinnostava kiva ja värikäs kuva, saa lapsen helposti kiinnostumaan ja innostumaan tästä kehittävästä tekemisestä. Tekemisen lomassa myös lapsen hahmotuskyky kehittyy lapsen pohtiessa, mikä pala kuuluu millekin paikalle. Nämä ovat taitoja, joista lapsi hyötyy niin opinnoissa kuin jokapäiväisessä arkisessa elämässäänkin.

Mielekäs tekeminen vähentää stressiä

Mielekkään tekemisen on todettu vähentävän stressiä, jota meistä yhdellä jos toisellakin esiintyy arjen haasteiden edessä. Palapelit voivatkin tarjota oivallisen tavan rentoutua ja heittää arkiset huolet hetkeksi syrjään. Kauniin kuvan kokoaminen pienistä palasista on antoisaa ja tarjoaa onnistumisen elämyksiä. On aina upea tunne, kun upea kuva valmistuu silmien edessä pala palalta ja on lopulta valmis. Hienoimmat lopputulokset ovat niin upeita, että ne tekee mieli kehystää, jolloin ne tuovat iloa vielä entistäkin pidemmän aikaa. Oma lempikuvasi saattaa liittyä esimerkiksi rakastamiisi converse-kenkiin tai johonkin muuhun aiheeseen

Palapelien rakentelu on edullinen harrastus

Monet harrastukset maksavat maltaita, mutta palapelien rakentelu ei lukeudu näihin harrastuksiin. Palapelejä voi löytää edullisesti alennuksesta ja niitä voi ostaa myös käytettyinä, kunhan varmistuu, että pelissä on kaikki palat tallella. Jos vaikka 1 000 palan palapelistä puuttuukin pala tai kaksi ja tämä huomataan vasta siinä vaiheessa, kun palapeli on näitä paloja lukuunottamatta valmis, on tämä melkoinen harmistuksen paikka.

Kulujen minimoimiseksi omat palapelit voi myös myydä eteenpäin sen jälkeen, kun niihin on ehtinyt kyllästyä. Saman pelinhän voi koota monta kertaa eli samalla hinnalla kokoamisen riemun voi kokea monta kertaa. Toisaalta saman kuvan kokoamiseen saattaa kyllästyä, jos saman kuvan kokoaa liian monta kertaa.

Palapelien kokoamisesta voi tehdä myös sosiaalisen tapahtuman

Jos sinulla on ystäviä, jotka myös pitävät palapelien pelaamisesta, voit aivan hyvin järjestää vaikkapa yhteisen illanvieton palapelien kokoamisen äärellä. Hanki iltaa varten hyvää ruokaa ja juomaa sekä mielenkiintoinen, laadukas ja riittävän monipalainen palapeli. Kutsu ystäväsi koolle ja aloittakaa rakentelu vaikkapa suuren pöydän ääressä, jossa kaikkia mahtuvat hyvin kokoamaan palapeliä ja etsimään sopivia paloja. Tällaisen illanvieton järjestäminen ei vaadi paljoa rahaa, mutta voi olla erityisen antoisa. Mikäpä estäisi järjestämästä vaikkapa palapelihullun morsiamen polttareitakin tällä tyylillä pienellä budjetilla?

Jos sinulla on useita palapelejä fanittavia ystäviä, voitte kenties myös vaihdella palapelejä keskenänne. Luotettavien ystävien kesken palapelejä vaihdettaessa vähennetään riskiä siitä, että käytetystä palapelistä puuttuisi paloja ja tällä tavoin yhdestä palapelistä riittää iloa moneksi kertaa.