Miksi aktivoida mieltä?

Terveellisten aivojen edellytys

Jotta aivot saadaan pidettyä hyvässä terveydessä, tulee pienentää riskiä sairastua rappeuttaviin tauteihin ja kohentaa elämäntapoja.

Aivojen hyvinvointi vaatii työtä

Jotta henkinen hyvinvointi otettaisiin tarpeeksi hyvin huomioon, tulee harjoittaa sellaisia aktiviteetteja, jotka saavat ajattelemaan. Näitä voivat olla esimerkiksi lukeminen, oppiminen, tai ongelmien ratkaiseminen, vaikka sanaristikoiden muodossa. Kaikki vastaavat toimet auttavat stimuloimaan aivojen hermoja, ja jopa tehostaa uusien solujen kasvamista, jolloin aivojen toiminta on tehokkaampaa ja pitkäkestoisempaa.

Pään suojaaminen on muistettava

Kannattaa aina käyttää kypärää, kun kyseessä on aktiviteetti tai urheilu, jossa päähän voi kohdistua iskuja. Muitakin päähän kohdistuvia kolhuja tulee välttää, jopa arkisissa tilanteissa, kuten autoon mentäessä. Pienikin isku päähän voi aiheuttaa isohkoja ongelmia, joten asiaan ei kannata ohittaa olan kohautuksella.

Urheileminen parantaa terveyttä monella tapaa

Säännöllinen urheileminen auttaa kehoa toimimaan paremmin monella tapaa ja samalla esimerkiksi verenkierto on tehokkaampaa. Näin voidaan taata, että aivot saavat tarpeeksi verta käyttöönsä, mikä on yksi tärkeimpiä edellytyksiä niiden toimimiselle.

Tupakoinnin lopettaminen on tärkeää

Tupakointi on haitallista keholle monella eri tavalla, eikä aivot ole tässä asiassa poikkeus. Tupakoinnin on osoitettu aiheuttavan kognitiivisten taitojen heikkenemistä, joten lopettaminen kannattaa ottaa prioriteetiksi.

Kuuntele omia ajatuksia

Omia tunteita ja ajatuksia kannattaa kuunnella ja tarkkailla, esimerkiksi päiväkirjan avulla. Näin saadaan tehokkaammin huomattua esimerkiksi mahdollisia muutoksia käytöksessä, tai oireita henkisistä ongelmista.