Aivot ovat elimistön tärkein elin ja ne saavat muut elimet toimimaan. Onkin tärkeää että niiden toiminta optimoidaan terveellisellä ruokavaliolla, sillä joillakin ruoilla on negatiivinen vaikutus aivoihin, muistamiseen ja toimintoihin. Vältä siis näitä ruokia ja juomia:

  • Sokeriset juomat, kuten limut, energiajuomat ja mehut, kannattaa unohtaa. Ne eivät pelkästään saa vyötäröä kasvamaan, vaan lisäävät sydänsairauksien ja 2 tyypin diabeteksen syntymistä. Jotta aivojen rappeutumista voidaan hidastaa, kannattaa nauttia vettä, makeuttamatonta jääteetä, vihannes mehuja ja sokerittomia maitotuotteita.
  • Hiilihydraattien kanssa tulee olla varovainen erityisesti prosessoitujen ja sokeristen vaihtoehtojen kohdalla. Näihin kuuluu esimerkiksi valkoinen jauho, minkä elimistö käyttää nopeasti, jolloin insuliini ja sokeri tasot kohoavat yhtäkkiä. Näiden ruokien syöminen aiheuttaa ongelmia muistamisessa, sekä aikuisille, että lapsille.
  • Prosessoidut ruuat sisältävät paljon rasvoja, suolaa ja sokeria. Näihin kuuluu makeiset, valmisruuat, sipsit, valmiskastikkeet ja monet muut ruuat. Kaloreita ruuassa on paljon, mutta tärkeitä ravintoaineita on hyvin vähän. Tämä aiheuttaa painon nousemiseen ja aivojen terveyden heikkenemiseen.
  • Alkoholia voidaan nauttia kohtuudella, mutta sen liikakäyttäminen voi tuhota aivot kokonaan. Alkoholismi aiheuttaa aivojen tehon heikkenemisen ja on muutenkin haitallista koko elimistön toiminnalle. Oireita ovat esimerkiksi näön muuttuminen, muistin menettäminen, hämmentynyt olo ja rauhaton tunnelma.

Kuten kaikkien haitallisten ruokien kanssa, tulee kohtuus muistaa kaikessa!